22.06.2024

Може ли Ръсел да победи Хамилтън?

Трансферът на Джордж Ръсел от Williams в Mercedes беше неизбежен, като се имат предвид „подсказванията” в последните месеци и най-вече преминаването на Валтери Ботас в Alfa Romeo от догодина.

Ръсел е дългосрочно ангажиран с Mercedes, като кара в Williams от началото на сезон 2019. Какво обаче да очакваме от новата пилотска двойка на Mercedes за сезон 2022?

Според Гари Андерсън, който има огромен опит във Формула 1, съвсем скоро въпросът ще е дали от тима ще разрешат на Ръсел да победи Хамилтън.

„Люис получи големия си шанс във Формула 1 през 2007-а, когато стана съотборник на Фернандо Алонсо в McLaren – припомни Андерсън. – Тогава Люис беше на 22, а Алонсо на 26 години, така че нямаше голяма разлика във възрастта, но пък Фернандо вече имаше две световни титли. Двамата се бореха ожесточено през целия сезон, Люис беше много близо до титлата, но не успя да я вземе.

„Сега Хамилтън е на 36, има 7 титли и е спечелил рекорден брой квалификации и състезания. Но той никога не е карал слаб автомобил, такъв, с който да е в дъното на колоната. Ръсел е на 23 и от три години трупа точно такъв опит с Williams.

„Когато се появи възможност, Ръсел веднага се хвърля напред. Когато караш не толкова добър автомобил е много по-лесно да допускаш грешки, при него го има и това, но той се учи от всеки един свой пропуск и това е ценен опит, който помага, когато дойде часът за големия пробив.

„Хамилтън е в отлична форма, все още не е готов да се откаже, така че между тях ще хвърчат искри. Но Ръсел трябва да се впусне в битката от първия ден, за да си извоюва уважение. Карайки същия автомобил, той няма да може всеки път да побеждава Хамилтън, в момента няма такъв пилот във Формула 1, но очаквам да вземе много победи.”

Тепърва обаче ще станем свидетели на още много анализи за това какво можем да очакваме от съвместната работа на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел като съотборници.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Може ли Ръсел да победи Хамилтън?

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.