12.06.2024

Накаджима донесе полпозишъна на Toyota

Toyota TS050 Hybrid с №8, карана от Казуки Накаджима, Себастиен Буеми и Фернандо Алонсо, ще стартира утре от първа позиция в 86-ото издание на „24 часа на Льо Ман”. Накаджима беше най-бърз в първата квалификация в сряда с 3.17,270 минути, във втората класирането оглави Фернандо Алонсо, но не успя да слезе под 3.18, а в последните минути на третата квалификация Казуки подобри постижението си с почти 2 секунди и стигна до 3.15,377 минути.

Накаджима остана на по-малко от 0,6 секунди от рекордната квалификационна обиколка на съотборника му Камуи Кобаяши от миналата година, която беше постигната при много по-добри атмосферни условия, тъй като вчера на няколко имаше леки превалявания и силен вятър на трасето в Льо Ман.

„Повече или по-малко това беше максимумът без трафик, не мога да се оплаквам – заяви Накаджима. – Условията на пистата бяха много по-добри в сравнение с вчера. Натисках сериозно, за да подобря рекорда на Камуи, но може би трябваше да съм по-смел на определени места.”

В сряда за Toyota №7 най-бърз беше Кобаяши, което означава, че разликата между двата прототипа на японците е точно 2 секунди, но двете TS050 ще стартират от първа редица.

Екипът на Toyota №7 включва Майк Конуей, Хосе Мария Лопес и Кобаяши.

Rebellion R13 с №1 на борда, каран от Андре Лотерер, Бруно Сена и Нийл Яни се пребори за третото място на старта и първа позиция сред нехибридните прототипи в клас LMP1. Сена и компания завършиха на 4,072 секунди от Toyota №8 в края на третата квалификация.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.