22.06.2024

На „Монца” искат 80 000 зрители

Снимка: Mercedes

Запълване на 70-80 процента от капацитета на седящите места на „Монца” искат да постигнат организаторите на Гран при на Италия във Формула 1 този сезон. Това означава 70 000 – 80 000 зрители за уикенда на пистата до Милано.

Епидемиологичната обстановка в Европа започна да се подобрява в края на пролетта и организаторите на спортни събития вече по-смело канят публика на състезанията. И Формула 1 не е изключение. Но това не означава, че ограничителните мерки са напълно премахнати.

Плановете за Гран при на Франция са на „Ле Кастеле” да има около 45 000 зрители, а на австрийската „Ред Бул Ринг” – около 40 000, но общо за двете състезания, които ще се проведат там.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте вече заяви, че правителството му планира да отмени редица ограничителни мерки от 5 юни. Организаторите на състезанието на „Зандвоорт” обявиха, че планират да допуснат до 105 000 човека по трибуните.

В допълнение президентът на италианския автомобилен клуб ACI Анджело Стики Дамяни предложи на „Монца” да бъдат отделени специални трибуни, където Гран при на Италия ще гледат само вече ваксинирани срещу коронавирус фенове. Стики Дамяни предложи това в интервю за Gazzetta dello Sport.

„Освен тези специални трибуни за ваксинирани зрители планираме и достъп на публика при спазване на социална дистанция, така че да стигнем до 50-процентна заетост на трибуните – обясни Стики Дамяни. – Все още не можем да прогнозираме колко точно хора ще бъдат ваксинирани до 10-11 септември, но се надяваме, че ще са достатъчно много. Разбира се, няма да можем да стигнем нивото от 100 000 зрители по трибуните, както беше през 2019 година. Но се надяваме, че ще ги запълним на 70-80 процента.”

Гран при на Италия във Формула 1 е планирана за втория уикенд на септември.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. На „Монца” искат 80 000 зрители за старта от Формула 1

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.