12.06.2024

На 13 август решават за старта на „Зандвоорт”

Снимка: Red Bull

Домашният старт на Макс Верстапен във Формула 1 – Гран при на Нидерландия на пистата „Зандвоорт” (3-5 септември) – е под заплаха след последното решение на нидерландското правителство. Вчера властите решиха да забранят всички масови прояви – фестивали и концерти, които трябваше да се проведат през август. Причината е нарастването на заразените с коронавирус, огромната част от които са с новия Делта вариант.

Специално за старта от Формула 1 на „Зандвоорт” правителството указва, че решението за съдбата на състезанието ще се вземе на 13 август.

Но вариантите не са много – ако се реши, че стартът трябва да се проведе без публика или дори с ограничен брой зрители, промоутърът почти сигурно ще го откаже, тъй като няма да успее да върже бюджета за организирането на Гран при на Нидерландия.

Това е поредният сигнал за евентуалните големи размествания на стартове във втората половина на сезона. Вече се появи информация, че в Остин, Тексас може да се проведат две състезания вместо едно. Тази седмица от Саудитска Арабия обявиха, че също могат да приемат два старта. И Катар иска състезание в края на годината, като възможната дата е 21 ноември – това е слотът на Гран при на Австралия. Кръгът в Мелбърн за втори път бе анулиран и тази година няма да се проведе.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.