12.06.2024

На 14 ноември е премиерата на филма за Хакинен

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен обяви, че на 14 ноември ще е премиерата на документалния филм, посветен на живота и кариерата му. Заглавието на лентата е „Всичко за Мика”.

Във филма се акцентира основно на това как Мика стигна до световните титли през 1998 и 1999 година, както и върху първите му години в автомобилния спорт по пътя към славата.

„Беше страхотно да посетя отново местата от моето детство и да си спомня времето, когато растях и стигнах до световните титли във Формула 1”, обясни Хакинен, който в началото на тази седмица публикува отделни епизоди от филма в профила си в Twitter.

Мика разказа какъв съвет е получил от баща си Хари Хакинен, който по времето на първите стъпки на сина си в спорта работи като таксиметров шофьор.

„Баща ми каза, че когато съм зад волана на състезателен автомобил, трябва да карам така, че да се опитам да счупя колата – обясни Мика. – За мен това беше шок. А той искаше да ми обясни, че трябва да карам толкова бързо, че техниката да не издържа на натоварването. Трябва да взимаш всичко от техниката, с която разполагаш.

„Имаше и още нещо – Хари държеше да стигам до максималното натоварване на машината – карта или автомобила – по време на тренировки, не в състезанията. А ако натоварването по време на тренировките и тестовете е достатъчно голямо, то това ще накара инженера и механиците, с които работиш, да ти подготвят още по-добър автомобил за състезанието.”

Във филма Мика говори на финландски, но има субтитри на английски за милионите му фенове в цял свят.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.