20.04.2024

Неофициално: Сироткин вече е подписал с Williams

Сергей Сироткин

Руснакът Сергей Сироткин е новият пилот на Williams за сезон 2018 във Формула 1, написаха няколко руски медии, цитиращи източници от обкръжението на пилота. Все още обаче това не е официално потвърдено нито от Williams, нито от мениджмънта на пилота.

Във финалната битка за мястото на Фелипе Маса в британския тим останаха Сироткин и Роберт Кубица, като полякът се бори да се върне във Формула 1 след ужасяващата катастрофа, която претърпя на рали в началото на 2011 година.

Двамата караха на тестовете в Абу Даби след края на сезона, след което бяха поканени от тима в базата в Гроув за анализ на данните от изпитанията и още работа на симулатора на отбора.

От Williams на няколко пъти заявиха, че не бързат с обявяването на новия си пилот, като за последно съобщиха, че той ще бъде обявен през януари. Отделно от това от тима гарантираха, че ще избират новия си пилот единствено според възможностите му зад волана, а не според парите, които той може да донесе в бюджета.

Също според неофициална информация Сироткин се очаква да осигури 15 милиона долара на Williams, като те ще дойдат от банката SMP, която е собственост на братята Борис и Аркадий Ротенберг, които пък са част от олигархичния кръг на президента на Русия Владимир Путин. Банката SMP, която спонсорира кариерата на Сироткин в световния шампионат за издръжливост (WEC) попадна в списъка на субектите, на които САЩ наложи санкции след нападението над Украйна, като това стана още през 2014 година.

Предполага се, че спонсорите на Кубица могат да подсилят бюджета на Williams с 9 милиона евро, а преди дни руските медии лансираха спекулативна теория, в която забъркаха и новия член на мениджмънта на поляка – бившия световен шампион във Формула 1 Нико Розберг. Според тях, Розберг е предложил 7 милиона долара на Williams за първите 7 състезания от новия сезон във Формула 1, като за този период Кубица ще трябва да убеди шефовете на тима, че заслужава да бъде титуляр. Естествено, нито една от страните в преговорите няма да потвърди това.

Но януари е съвсем близо и скоро ще разберем дали Сергей Сироткин или Роберт Кубица ще карат във Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.