14.07.2024

Норис: Макс изпревари чисто Хамилтън

Снимка: ФОМ

Атаката на Макс Верстапен срещу Люис Хамилтън, която се оказа ключовият момент в Гран при на Бахрейн в неделя, явно ще е тема, която ще занимава Формула 1 поне до старта на „Имола” в средата на месеца.

След поредица тълкувания – от ФИА, от анализатори и т.н., сега дойде ред и на действащите пилоти да дадат своето мнение. Според Ландо Норис от McLaren изпреварването на Верстапен срещу Хамилтън е било чисто и излизането от ограниченията на трасето е дошло чак след приключване на маневрата.

„Не мисля, че Макс трябваше да бъда наказан, защото той първо изпревари Люис, а едва след това излезе отвъд пределите на завой №4 – обясни Норис в Twitch. – А в този момент вече беше много по-напред.

„Ако Макс беше върнал газта, след като изпревари Люис, то няма съмнение, че щеше да остане на трасето. Но това стана, когато той вече беше минал доста пред Хамилтън и едва след това излезе от пистата.

„Според мен излизането от трасето по никакъв начин не помогна на изпреварването, което направи Верстапен. Но този въпрос е сложен. Може би ще го дискутираме на следващата среща на пилотите преди състезанието на „Имола”.

Норис отхвърли и твърденията, че Хамилтън е принудил Верстапен да излезе и с четирите колела отвъд белите линии на завой №4.

„Люис не го е направил, няма как да постигнеш такова нещо, когато си зад другата кола – допълни британският пилот. – А и не трябва да се прави нещо подобно. Ако Люис беше докоснал колата на Макс, щеше да има завъртане или по-сериозен инцидент. Хамилтън нямаше как да повлияе на представянето на Верстапен в тази ситуация.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.