23.07.2024

Нювил изненадващо смени навигатора си

Броени дни преди началото на сезон 2021 в световния рали шампионат звездата на Hyundai Тиери Нювил изненада феновете си с новината, че сменя навигатора си Никола Жилсул. Двамата приключиха тестовете за „Монте Карло” преди два дни, Жилсул публикува смени снимката си във фейсбук с такава, на която е с новия гащеризон на Hyundai и днес стана ясно, че мястото му ще заеме Мартин Видеге.

Нювил съобщи новината с кратко съобщение, с което обяви смяната на навигатора и лаконично благодари на Никола за десетте години съвместна работа и страхотните спомени.

Информацията все още не е потвърдена от Hyundai, което най-вероятно ще стане днес, а екипажите имат право да сменят навигаторите в колите си до техническия преглед на състезанието.

Рали „Монте Карло” стартира в четвъртък, а миналата година Нювил и Жилсул за първи в кариерата си спечелиха победата в това състезание. Все още няма информация защо двамата няма да карат заедно.

На мястото на Жилсул идва друг белгиец – Мартин Видеге, който в последните две години се състезава с Гийом де Мевиус, а през 2019 записа и два старта с Крейг Брийн – рали-шоуто „Монца” и „Монца Мастърс”, където двамата участваха с i20 Coupe WRC. Мартин е навигатор от 2012 година и има 77 ралита зад гърба си.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Жилсул прави един корсиканец много известен – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.