21.05.2024

Нювил: „Монте Карло” може да е финал на сезона!

Победителят в последното издание на рали „Монте Карло” Тиери Нювил предлага легендарното състезание да се проведе в края на сезона, ако това не се случи на традиционните му януарски дати. Вчера стана ясно, че местните власти в Гап са одобрили провеждането на рали „Монте Карло” от 21 до 24 януари, но началото на сезона в световния рали шампионат все още е под въпрос, тъй като се чака одобрението на централната френска власт.

„Ще е хубаво решение ако рали „Монте Карло” се проведе по-късно и да е последното състезание за годината – обясни белгийският пилот на Hyundai пред Dirtfish. – Ще е добре, ако сезонът завърши с такова състезание.

„Ще съм много разочарован, ако „Монте Карло” не се проведе тази година, но най-важната цел е запазването на ралито, така че преместването му за края на сезона не е толкова лоша идея”.

Тиери потвърди, че майка му вече го е питала дали рали „Монте Карло” е отменено, а той й отвърнал, че няма такова нещо и ще й съобщи веднага ако има развитие на ситуацията. Все пак се предполага, че той ще получи подобна информация преди нея…

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.