15.06.2024

Нювил: Титлата ще е по-ценна ако победя Ожие

32-годишният пилот на Hyundai Тиери Нювил има пет вицешампионски титли в WRC и е повече от мотивиран най-после да влезе в списъка на световните шампиони през 2021 година. Освен това, белгиецът уточни, че ако спечели световната титла тази година, то тя ще е по-ценна, тъй като ще е победил 7-кратния световен шампион Себастиен Ожие в последния му пълен сезон.

„От няколко години преследвам титлата – обясни Нювил, който стигна до подиума в рали „Монте Карло” през януари. – Смятам, че разполагам с автомобила и работя с тима, с които мога да спечеля световната титла, така че остава да видим дали ние ще сме на ниво.

„Искам да спечеля титлата докато Себастиен все още се състезава, за нас е много важно да се борим с най-добрите. Ако Ожие си тръгне, един от най-добрите вече няма да е в спорта.

„Разбира се, в шампионата има и други добри пилоти, но за мен огромното удоволствие ще е да спечеля докато Ожие е още тук. Затова и ние искахме той да остане в спорта, да задържим сред нас един от най-добрите.”

Точно преди старта на рали „Монте Карло” Нювил се раздели с дългогодишния си навигатор Никола Жилсул. Двамата с новия му навигатор Мартин Видеге се сработваха по време на опознаването на отсечките и в хода на състезанието, като на финала завършиха на 3-о място.

Себастиен Ожие наскоро отново заяви, че сезон 2021 ще е последният му в световния шампионат, но не изключи след това отново да стартира в отделни ралита.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.