21.06.2024

Нювил ще кара в Тоскана през март

Тиери Нювил ще стартира в рали „Ил Чоко” в Тоскана, като участието му в първия кръг на италианския шампионат ще е подготовка за рали „Хърватия” в края на април.

Нювил е заявен с Hyundai i20 R5 за ралито на 12-13 март, което събира най-бързите италиански пилоти на асфалт и което редовно предлага оспорвани битки въпреки скромния си километраж.

Белгиецът ще има възможност да натрупа още опит с новия си навигатор Мартин Видеге, с когото кара от началото на този сезон и двамата стигнаха до подиума на рали „Монте Карло”, а този уикенд ще се състезават в снежното „Арктик Финландия”, втори кръг от световния шампионат за сезон 2021.

Миналата година победата в „Ил Чоко” спечели Андреа Грунола (Citroen C3 R5), който на финала победи Джандоменико Басо (VW Polo GTI R5). Маршрутът на ралито включваше 11 скоростни отсечки, от които се проведоха 10, общо 93,98 състезателни километра.

Рали „Ил Чоко” се провежда от 1976 година насам и досега е печелено само от италиански пилоти, като най-успешен е Паоло Андреучи с 8 победи, следван от Джанфранко Кунико с 6, а по 4 имат Басо, Пиеро Лонги и Адартико Вудафиери.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.