12.06.2024

Ожие: Изпързаляхме се на едно спиране

Катастрофа вчера сутринта прекрати предсрочно подготовката на световните шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия за рали „Монте Карло” (21-24 януари).

Двамата са невредими след удара, а навигаторът беше откаран за подробен медицински преглед в близка болница, но малко по-късно лекарите потвърдиха, че е без контузии.

„Тестовият ден приключи рано за нас – написа Ожие в социалните мрежи вчера вечерта. – Излетяхме от пътя, след като се изпързаляхме на едно спиране. Съжалявам, че отворихме допълнителна работа на тима, но двамата сме невредими. Готови сме за началото на сезона в Монте Карло”.

Доста по-рано през деня Инграсия също публикува в социалните мрежи известие за феновете си, че е невредим, като обясни, че „в следващите два дни ще ходи като зомби”, но определено ще е напълно готов за старта на сезона в Монако.

Вчера световните шампиони катастрофираха с напълно обновен автомобил Toyota Yaris WRC, който досега е записал само едно състезание – през 2019 година с това шаси Такамото Кацута и Даниел Барит спечелиха рали „Риихимаки” – 4-и кръг от финландския рали шампионат. От тима не коментираха въпроса дали Ожие ще започне сезона с колата, с която катастрофира на тестовете или ще кара друг автомобил.

Миналата година Ожие стартира в „Монте Карло” с друг Yaris WRC, шаси №15 и завърши втори, а след това използва още в две ралита този автомобил – в Швеция и в рали „Монца”, където спечели седмата си световна титла.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.