13.06.2024

Ожие катастрофира и на тестовете в Испания

Световният шампион Себастиен Ожие катастрофира по време на тестовете на макадам на Toyota в Испания. Информацията за инцидента обаче все още не е потвърдена от тима или от пилота, но за щастие катастрофата е лека и на практика екипажът само е излетял от пътя. Това е вторият инцидент за Ожие и навигатора му Жулиен Инграсия този сезон, като двамата започнаха годината с катастрофа по време на тестовете за рали „Монте Карло”.

Французинът пое автомобила след тестпилота Юхо Ханинен, който кара в четвъртък, но днес излетя от пътя, а от тима няма коментар и дали автомобилът ще е възстановен за още изпитания през уикенда.

От тима все още не са съобщили и дали Ожие и Инграсия имат някакви наранявания, както и дали се е наложило да ходят до болнично заведение. Но според очевидци, двамата са невредими и инцидентът е нанесъл поражения само на колата.

В началото на 2021 Ожие стартира с победа в рали „Монте Карло”, където взе и пауър стейджа и събра максималните 30 точки. Но на снега в рали „Арктик Финландия” Себ катастрофира и отпадна, след което се върна по системата Rally2 и финишира 20-и, като записа пето време в пауър стейджа и взе само 1 точка. След първите две състезания за годината Ожие заема третата позиция с 31 точки, а пред него са съотборникът му Кале Рованпера с 39 и пилотът на Hyundai Тиери Нювил с 35. Четвърти в подреждането е другият пилот на Toyota Елфин Еванс, който също има 31 точки, а пети е бившият световен шампион Ойт Танак (Hyundai) с 27.

Световният рали шампионат се подновява с рали „Хърватия” в края на април, но след асфалтовото състезание идват пет поредни надпревари на макадам, макар и с различни характеристики: „Португалия”, „Сардиния”, „Сафари”, „Естония” и „Финландия”.

Вижте видео от тестовете в четвъртък, когато кара Ханинен, както и видео от тестовете на Ожие днес (най-долу).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.