14.07.2024

Ожие наистина си тръгва в края на 2021 г.

7-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие отново потвърди решението си да напусне спорта в края на следващия сезон през 2021 г. Французинът е фаворит за осма титла догодина, а вече се появиха и слухове, че Ожие може да бъде изкушен да изравни рекорда на Себастиен Льоб и да остане в спорта и през 2022 г. Но явно няма да стане така.

„Със сигурност ще карам още една година – обясни Ожие пред Dirtfish. – Хората може наистина да мислят, че ще се изкуша да продължа, но истината е, че промених мнението си заради много трудната и странна 2020 година, сезонът беше много къс, COVID обърка всичко. Ако не беше станало така, сега вече щях да съм завършил последния си сезон в световния рали шампионат. Със сигурност, няма да карам в WRC след края на следващия сезон.”

Ожие допълни, че възможността да прекара повече време със семейството си у дома тази година му е помогнала да реши да продължи и през 2021, както и това, че не е искал да сложи край на бляскавата си кариера с толкава къс и особен сезон.

„Истината е, че тази година прекарах много време у дома, повече отколкото очаквах – допълни французинът. – Безценно да имаш време да гледаш как растат децата ти. Това ми донесе баланс. Тази година не се случи дългото и планирано отсъствие от дома, затова и ми беше по-лесно да взема това решение със семейството ми, да си кажа: „Добре, можем да направим още един сезон, тъй като тази година имах много свободно време и прекарах много време у дома”.

Световният шампион, който има 7 титли с три различни производители, призна, че ралитата не са му липсвали по време на пандемията.

„Това в известен смисъл ме успокои, ралитата наистина не ми липсваха, така че мисля, че съм готов за следващата крачка, да се занимавам с нещо друго в живота. Но исках да завърша кариерата си по по-добър начин, с истински сезон, затова и реших да карам още една година.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.