14.07.2024

Ожие продължава да е начело в Корсика

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия продължават да водят в генералното класиране на рали „Корсика“. В краят на деня активът на французите е от 46.5 секунди, пред Тиери Ньовил/Николас Жилсул.

Ожие, след като спечели четирите петъчни етапа, вчера записа само две етапни победи, докато Крис Мийк и Тиери Ньовил бяха най-бързи в първият и последен вчерашни специални етапи. Както се очакваше в следобедните минавания заваля дъжд, което допълнително усложни задачата на Ожие, но въпреки това той успя да удържи на натиска.

В последният етап за деня Ожие заложи на кръстосана стратегия с гумите, но за съжаление това му донесе едва шесто време в 30.80 километровият Novella-Pietralba 2.

„Просто исках да завърша този ден с изключително трудни условия – разясни Ожие. За нас денят премина във внимателно каране. Кръстосването на гумите означава че, колата ще презавива от едната страна на от другата ще недозавива, но поне разполагахме със сцепление и възможност за спиране в тези мокри условия.“

Sebastien Ogier (FRA) performs during  FIA World Rally Championship 2016 France in Ajaccio , France on October 1, 2016
Sebastien Ogier (FRA) performs during FIA World Rally Championship 2016 France in Ajaccio , France on October 1, 2016

Тиери Ньовил и Николас Жилсул завършиха денят на втората позиция записвайки и етапна победа в краят на деня.  Постигането на най-бързото време не бе лесна задача за белгиецът, който се размина с инцидент поради фракция на трасето. В обедният сервиз Ньовил успя да настрои подобаващо средният диференциал и успя да избяга на Андреас Микелсен.

Норвежецът бе на само 5.4 секунди преди обедният сервиз, но темпото на Ньовил ги разграничи на 21.5 секунди. Денят също не бе лесен за Микелсен, който се размина със стадо крави сутринта а следобед имаше проблеми с прегряването на гумите в предпоследният етап.

Проблеми със спирачките попречиха на Яри-Мати Латвала да поддържа темпото на Микелсен, завърши денят на четвърта позиция с пасив от 33 секунди зад съотборникът си. Петата позиция е за Крейг Брийн, който се представя изключително добре на френското рали.

Крис Мийк бе изключително бърз подобрявайки времената на Себастиан Ожие.

20160112171

Великобританецът успя да постигне с 17 секунди по-добро време от това на Микелсен в най-дългият етап от състезанието 53.72 километровият La Porta-Valle di Rostino. За съжаление обаче грешна записка го извади от надпреварата след удар в дърво.

Днес екипажите ще преминат през два специални етапа, като първият е с дължина от 53.78 километра. Паурът етапът ще се излъчва на живо по БНТ HD от 13:00 ч.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.