16.06.2024

Ожие: Харесвам „Финландия”, но ще е трудно

Световният шампион Себастиен Ожие очаква доста по-различно рали „Финландия” (1-3 октомври) тази година, тъй като е много вероятно цялото състезание да е на мокро. Преместването на ралито от август за началото на октомври означава, че поне част от надпреварата ще е засегната от превалявания, а освен това ще има и отсечки, които ще се карат на фарове.

„Рали „Финландия” е едно от състезанията, които много харесвам – заяви Ожие. – Но по това време на годината то ще е различно предизвикателство, ще е по-трудно от това, с което сме свикнали. Но ще научим повече за условията, които ни очакват по време на тестовете преди ралито, които сме планирали.

„Трябва да кажа, че със сигурност ще е по-студено и се надявам да е по-влажно, не съвсем мокро. Така за нас „чистенето” на пътя за съперниците ни няма да е толкова трудна задача.”

От 2017 г., когато дебютира Yaris WRC, Toyota няма загуба във Финландия. Есапека Лапи спечели през 2017-а. След това дойдоха двете поредни победи на Ойт Танак през 2018 и 2019-а, а миналата година ралито не се проведе.

„Yaris WRC е автомобил, роден на отсечките във Финландия, така че е нормално да се представя добре тук – допълни Ожие. – Но очаквам много сериозна конкуренция, включително и от моите съотборници.

„Световният шампионат изобщо не е приключил. Все още не сме решили как точно ще подходим към предстоящото рали, но нямам търпение да стартираме във Финландия.”

Ожие има една победа във Финландия – през 2013-а, както и три втори места – през 2010, 2014 и 2015 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.