16.06.2024

Особеностите на хърватския коронавирус

Не само в България борбата с разпространението на коронавируса се подчинява на политическия дневен ред и мерките са като „ластик”. В Хърватия се оказа, че също се действа по този шизофренен начин.

Вчера рали феновете, готвещи се да пътуват за Загреб и околните села, за да гледат рали „Хърватия” в първото му издание като кръг от световния шампионат останаха неприятно изненадани. Причината – информацията в местни медии, че състезанието ще се проведе без публика и организаторите няма да продават билети за етапите.

Като повечето неща на Балканите обаче, това не се оказа точно така. Късно снощи вчера в социалните медии се появиха информации, че феновете са добре дошли на ралито, билети няма да се продават, но също така и никой няма да спира достъпа на почитателите на спорта по етапите.

Официално – рали „Хърватия” ще се проведе този уикенд без публика. Заради това беше отменен и суперспециалният етап в началото и няма да се продават билети за зрители, които искат да гледат по етапите. Неофициално – всеки може да ходи където си иска, явно никой няма да го спира. Вече са налице и първите полуофициални ограничения: няма да се допуска събирането на повече от 25 зрители на едно място и всички трябва да носят маски. Задължително е да се спазва и дистанция от метър и половина между хората. Тези ограничения обаче няма да повлияят на политиката по отношение на сервизната зона, където както и преди няма да се допускат зрители.

Първите две ралита тази година минаха без публика при доста по-ясна официална политика от страна на организатора. Миналата година обаче по етапите на рали „Естония” имаше зони за зрители, интересът към които беше огромен, а сезон 2020 също завърши без публика с рали „Монца”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.