21.05.2024

Остберг няма окачване, пропуска Корсика

Мадс Остберг ще пропусне предстоящия кръг от световния рали шампионат – рали „Корсика“, тъй като колата му – Ford Fiesta WRC, не е подготвена за асфалтовото състезание. Според норвежеца липсата на тестове на асфалт допълнително е усложнила подготовката му за ралито.

От началото на новия сезон Остберг има един старт – рали „Швеция“, където кара Fiesta WRC версия 2017 година, като през 2017 норвежецът си партнира с Мартин Прокоп – двамата ще карат с частна програма и с коли на М-Спорт.

Според програмата на Остберг, той трябваше да стартира в рали „Мексико“, но го пропусна заради раждето на първото му дете. Сега от програмата му пада и „Корсика“ и Мадс ще се върне в WRC в края на април за рали „Аржентина“.

„Преди няколко дни стана ясно, че от М-Спорт не могат да ни гарантират, че асфалтовото ни окачване ще пристигне навреме за рали „Корсика“ – обясни Остберг. – Освен това, не ни остава и време, за да тестваме окачването и да се подготвим за ралито. Няма смисъл да стартираме така.

„Предимството за мен е, че ще се насладя на повече дни с бебето.  За Аржентина смятаме да направим тестове на макадам в Европа и един пълен тестови ден в Аржентина преди началото на състезанието.“

Да, Остберг има право да тества на място в Аржентина, понеже е частен състезател. Такава привилегия не притежават заводските отбори, като Ситроен, Тойота, М-Спорт и Хюндай.

Преди няколко дни норвежецът все пак навъртя няколко километра на макадам, работейки върху настройките на окачването и междинният диференциал.

„Карането на сняг и лед не може да ти даде представа за възможностите на автомобила. Още повече, че ние не разполагахме с достатъчно време в Швеция за подготовка, тъй като се забави пристигането на самия автомобил.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.