14.07.2024

Остберг получава кола от М-Спорт за сезон 2017

Мадс Остберг потвърди, че ще вземе участие в по-голямата от състезанията от сезон 2017 в световния рали шампионат зад волана на Fiesta WRC 2017. Неговата програма ще започне от рали „Швеция”.

Норвежецът ще си партнира с Мартин Прокоп и двамата формират частен тим за предстоящия сезон от WRC. През 2016 Остберг беше заводски пилот на M-Sport, но загуби мястото си за тази година в тима на Малкълм Уилсън.

Липсата на автомобил принуди Остберг да пропусне старта в Монте Карло, но той е категоричен, че ще го видим на рали „Швеция” с автомобил от новото поколение WRC машини.

Остберг е един от най-опитните пилоти и успешни пилоти в историята на шведското рали, като през последните шест години се качвал на подиума пет пъти.

Другото рали, което тази  година ще пропусне Остберг е „Мексико“, тъй като той очаква да стане баща в седмицата, когато е състезанието.

„Много сме развълнувани за предстоящата година – заяви бащата на Мадс, Мортен Остберг. – Мадс ще стартира с подготвен от М-Спорт Форд на рали „Швеция“. Това със сигурност можем да потвърдим.

„Той вече тества автомобила два пъти, но с оглед старта в Швеция, ще направи още тестове. Ние вече видяхме на какво е способен Мадс през последните години в Швеция, затова е важно за нас да му осигурим участие с новата кола.

„Плановете ни са да подходим по същия начин както през 2011 и 2012, когато той кара автомобил за нашия отбор, но под шапката на М-Спорт. За разлика от тогава сега ще сме една идея по-самостоятелни, след като ще работим заедно с чешкия отбор на Марин Прокоп.”

Въпреки че, Остберг и Прокоп ще взимат участие с частен отбор, според новите правила на ФИА, те ще трябва да бъдат заявени като заводски пилоти на М-Спорт, тъй като само заводски състезатели имат правото да карат автомобил от новата WRC генерация.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.