23.06.2024

От Ferrari потърсили Сайнц още през зимата

Карлос Сайнц-младши ще кара за Ferrari от началото на сезон 2021 във Формула 1, като ще заеме мястото на 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел, а испанецът разкри, че е бил потърсен от Скудерията след края на последната кампания, която финишира през декември. Информацията е на сайта racefans.net, който цитира Карлос.

През декември Ferrari обяви новия договор на Шарл Льоклер, който е за 5 години и пилотът от Монако ще кара за тима до края на сезон 2024.

„Първият контакт с Ferrari беше през зимата на 2019-2020 – обясни испанецът, който през 2020 ще е пилот на McLaren. – Веднага след това говорих с шефа на McLaren Зак Браун и поисках разрешение да преговаряме по-сериозно. Той ми каза следното: „Това е възможност, отивай, говори с тях и разбери дали те искат”.

Мястото на Сайнц в McLaren от началото на 2021 ще заеме Дениъл Рикардо, който ще напусне Renault в края на предстоящия сезон.

Настоящият договор на Себастиан Фетел изтича в края на 2020 и на няколко пъти той и Ferrari обявиха, че водят преговори, както и че е логично той да остане в Маранело, но в крайна сметка се разбра, че няма да има нов контракт. Според различни източници причините за разрива са офертата на Скудерията за договор за 1 сезон и сериозно намаляване на заплатата до 9 милиона долара, а най-екстремната версия е, че италианците изобщо не са предлагали нов договор на Фетел.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.