23.07.2024

Официално: Льоб и Фурмо в M-Sport

Снимка: M-Sport

M-Sport официално обяви днес, че Себастиен Льоб и Адриен Фурмо ще карат за тима в световния рали шампионат през 2022 година. Това се очакваше, но до последно не беше потвърдено заради сложните преговори между боса на M-Sport Малкълм Уилсън, Льоб и Red Bull – компанията, която ще финансира сериозна част от програмите на двамата пилоти.

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще започне програмата си с рали „Монте Карло”, като французинът никога досега не е карал за M-Sport, но точно тимът на Уилсън беше най-сериозният му съперник в годините, когато Себ и Даниел Елена взеха деветте си поредни световни титли.

Рали „Монте Карло 2022” ще е петият старт в Монако за Льоб, след като той сложи край на кариерата си на пилот, който кара с пълна програма в WRC в края на 2012 година. През 2013 и 2015 Себ кара за Citroen, а през 2019 и 2020 – за Hyundai.

Льоб вече тества на два пъти новия хибриден автомобил на M-Sport Ford Puma Rally1, а тимът заяви 4 коли за „Монте Карло”, като на 17-и, когато изтече срокът за заявки бяха ясни имената на двама пилоти: Крейг Брийн и Гас Грийнсмит.

Навигатор на Себ ще е Изабел Галмиш, а дългогодишният му навигатор Даниел Елена вече обяви, че слага край на състезателната си кариера.

Все още не е ясно колко точно ралита ще кара Льоб през следващата година, но се очаква той да стартира в пет състезания.

Фурмо пък обяви, че ще участва през 2022 в световния шампионат с пълна програма, като това можеше да се предположи още преди края на WRC този сезон, тъй като Red Bull официално обяви, че става негов личен спонсор.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.