септември 21, 2021

Официално: Свалиха гумата на Ботас

Снимки: Mercedes

Фаталният питстоп на Валтери Ботас в хода на Гран при на Монако, който го извади от състезанието, официално приключи два дни след финала, когато в базата на Mercedes гайката беше срязана и предната дясна гума на болида на финландеца най-после беше свалена.

В неделя Ботас спря в бокса в 30-а обиколка, но механиците му не успяха да свалят предна дясна и малко по-късно стана ясно, че Валтери няма да се върне на пистата. Финландецът имаше шанс поне за подиум в това състезание.

След финала шефът на Mercedes Тото Волф обясни, че вината за инцидента се дели между Ботас и екипа, но отказа пряко да обвини за издънката механика с пистолета, която трябваше да развие гайката. Волф определи инцидента като „катастрофален провал”. Тото дори обясни, че Валтери не е спрял точно на маркерите за четирите му колела, което е накарало механикът да се премести и оттам е дошъл проблемът с гайката. По-късно обаче се появиха кадри от бокса на Mercedes, които показват, че казаното от Волф не отговаря на истината и Ботас е заковал колата точно на маркерите, където го чакат механиците с пистолетите.

А техническият директор на тима Джеймс Алисън допълни след състезанието, че колата ще замине така за Бракли и там гумата ще бъде свалена. Това е станало във вторник, в 9:59 часа местно време чрез срязване на гайката.

За да отбележи този важен момент от развитието на сезона във Формула 1 Mercedes дори публикува в социалните мрежи и видео от успешния край на битката с гайката.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Най-накрая свалиха гайката от гумата на Ботас

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.