14.07.2024

Пежо се завръща в европейския рали шампионат

Благодарение на промени за новия сезон в европейския рали шампионат (ERC), промоутърът отчете сериозен интерес на пилоти, които искат да карат в първенството на Стария континент, а вече е ясно, че тимът на Рали Академията на Пежо също се връща в шампионата.

Новобранецът в ERC Пепе Лопес (21 години), ще вземе участие в категорията JERC U28, което е неговата награда за това, че спечели титлата в 208 Rally Cup във Франция. Негов съотборник ще бъде и неговият сънародник Хосе Суарес (26), който ще продължи партньорството си с Пежо и през този сезон, който също ще кара в JERC U28. Двамата ще стартират с Пежо 208 T16 R5.

Пепе Лопес, победител в 208 Пежо Къп във Франция.

„С удоволствие приветстваме завръщането на Пежо в ERC и техните нови пилоти Пепе Лопес и Хосе Суарес – коментира Жан-Баптис Лей, координатор на ERC. – Нашият шампионат е перфектен за развиващи се пилоти, които желаят един ден да стигнат до световния шампионат.“

Отборът на Рали Академията на Пежо стартира в ERC през 2013 година, като за тима са карали Кевин Абринг, Крейг Брийн и Стефан Лефевр.

„Много се вълнуваме, че отново ще имаме програма, която ще се фокусира в ERC за сезон 2017 – заяви директорът на Peugeot Sport Бруно Фамен. – Нашият екип ще поддържа два автомобила за двама доста обещаващи испански пилоти: Хосе Суарес и Пепе Лопес.

„Нашата цел е да им дадем възможността да съберат възможно най-много опит без да са подложени на натиск от страна на някоя скъпа и изпълнена с много очаквания програма. Двамата ще карат Пежо 208 T16 R5, като ние с удоволствие ще покажем възможностите на нашата нова и много по-надеждна версия за сезон 2017.“

От Пежо и през този сезон ще продължат своята програма 208 Рали Къп във Франция, като победителят ще получи пълна програма в ERC през следващия сезон.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.