12.06.2024

Повредата от Малайзия още преследва Mercedes

Повредата на Люис Хамилтън в Малайзия още притеснява Mercedes

Гръмналият двигател на Люис Хамилтън по време на Гран при на Малайзия е лошият спомен, който все още преследва световните шампиони във Формула 1 Mercedes. Това призна шефът на тима Тото Волф, въпреки че от това състезания минаха два старта, като в последния от тях – Гран при на САЩ, Хамилтън и Нико Розберг донесоха петата двойна победа на отбора този сезон. Отделно от това Mercedes си осигури трета поредна световна титла при конструкторите в Гран при на Япония преди две седмици.

Повредата в колата на Хамилтън в Малайзия нанесе сериозен удар върху амбициите на шампиона за трета поредна титла с Mercedes и общо четвърта в кариерата му. Но след победата в Остин, Хамилтън е вече на 26 точки зад съотборника си Розберг, а максималното, което може да спечели един пилот в последните три състезания са 75 точки.

„През цялото състезание в Остин се притеснявах дали колата ще издържи до финала – обясни Хамилтън, който в Тексас взе своята победа №50 във Формула 1. – Страхувах се да не се повтори случката от Малайзия, така че съм благодарен, че стигнах без проблеми до финала.”

Все пак, Хамилтън преживя едно сериозно притеснение в Остин, след като се оказа, че в хода на състезателния уикенд трябва да се смени горивната система на двигателя му, който беше нов – на една свободна тренировка от Белгия. Но екипът на Mercedes се справи отлично и шампионът нямаше никакви проблеми в хода на състезанието.

В същото време Тото Волф обясни, че за всички в Mercedes е изключително важно Хамилтън и Розберг да получат абсолютно равни шансове в битката за титлата до края на сезона.

„Такива неща никога не се развиват спокойно или без проблеми – призна австриецът. – Но мисля, че моторът на Люис се представи на висота в Тексас.

„Повредата в Малайзия дойде без предупреждение, изобщо не подозирахме, че може да се случи нещо подобно. Този удар все още ни преследва. Травмата от този провал ще е с нас още известно време.”

Волф призна, че всички в тима са притеснени заради възможността отново да се появи проблем с издръжливостта на колите на Хамилтън или Розберг.

„Това е много стресиращо усещане – обясни Тото. – Това е огромна отговорност и напрежение за момчетата в бокса. Всяко нещо, което казваме ние, което казват пилотите или го пише в пресата, всичко това създава напрежение върху тях. Това не е правилно и не трябва да е така.

„Трябва да намерим начин да свалим напрежението от момчетата. Затова, моля ви, напишете, че нямаме проблеми и всичко върви по план…”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.