27.05.2024

Полицията ще гони феновете с дронове

Вторият кръг от световния рали шампионат „Арктик Финландия” ще се проведе без публика и местната полиция взима сериозни мерки това наистина да е така. Полицията в Лапландия и горските стражари са готови да преследват нарушителите с дронове и снегомобили, потвърди организаторът.

Полицията информира жителите на Рованиеми, където ще е центърът на ралито, че ще е по-добре да гледат състезанието по телевизията, тъй като мерките за ограничаване на коронавируса ще се спазват много строго.

Силите на реда обещават безмилостно преследване на феновете, които ще се опитат да ги надбягат в снежните гори или пустошта на Лапландия със своите снегомобили, а след това ще има и сериозни санкции. А използването на дронове ще улесни преследването, но за полицията, не за преследваните.

Рали „Монте Карло”, с което стартира сезон 2021 в WRC също беше забранено за зрители, но по етапите успяха да се промъкнат доста хора, като френската полиция затегна контрола едва за последния ден, когато отсечките бяха най-близо до Монако. Феновете там бяха заплашени с глоба от 135 евро, ако полицията залови някой от тях, а организаторите на групи за гледане на етапите можеше да отидат на съд. Все още няма официална информация за заловени и глобени фенове по етапите около Гап и Монте Карло.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.