26.05.2024

Половин сезон и нов навигатор за Дани Сордо

Дани Сордо и Крейг Брийн ще си делят третата кола на Hyundai в WRC през сезон 2021, като това решение на Андреа Адамо беше едно от най-лесните за прогнозиране. Другите две коли на отбора са за Ойт Танак и Тиери Нювил, които са пилотите с пълна програма.

Сордо ще стартира в рали „Монте Карло” през януари, като това ще отбележи и началото на осмия му сезон като пилот на корейската марка.

Но испанецът ще трябва да си търси нов навигатор за сезон 2021, след като стана ясно, че двамата с Карлос дел Барио се разделят след финала на рали „Монца”.

Двамата караха заедно в последните три сезона, а преди това през 2004 и от 2011 до 2013, а сега опитният навигатор ще работи с друг пилот – парагваецът Фабрисио Салдивар, който през 2021 ще кара в WRC 3.

От Hyundai все още не са потвърдили пълния график на Сордо и Крейг Брийн за третата кола на тима, но се знае, че ирландецът ще кара в Швеция.

През тази година Сордо спечели за втори пореден път в Сардиния и завърши трети в „Монца”, а Брийн записа второ място в Естония, където тимът взе двойна победа благодарение на Танак.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.