23.07.2024

Порше най-бързи в Шанхай

Брендън Хартли и Марк Уебър с уникално представяне

Порше номер едно с пилоти Брендън Хартли и Марк Уебър, успя да извоюва първата стартова позиция за „6-те часа на Шанхай“.

След първите опити Хартли бе най-бърз, като успя да навърти една обиколка за 1.44,747 минути, загатвайки за темпото си на конкуренцията. Малко по-късно неговото най-добро време не бе зачетено от стюардите, тъй като се оказа, че новозеландецът е излязъл извън очертанията на последния завой. Така Марк Уебър трябваше да поеме нещата в свои ръце и записа 1.44,618 минути.

В края на сесията Брендън Хартли отново излезе на трасето и успя да постигне изключително добро време – 1.44,307 минути, като средното постижение между двамата е 1.44,462 минути.

Себастиен Буеми и Казуки Накаджима с Тойота номер 5 се класираха на второ място с 0,060 секунди по-слабо време от това на Хартли/Уебър. Оливър Джарвис и Лоик Дювал с Ауди номер 8 ще стартират от трета позиция, като дуото успя да запише с 0,148 секунди по-слабо време от съперниците си от Порше.

Майк Конуей и Стефан Саразен (Тойота номер 6) ще стартират от четвърта позиция следвани от Ауди-то на Беноа Трелюе и Марсел Фаслер.

Времето от първото излизане на пистата на Марк Лийб също бе отменено, но заради прекомерен разход на гориво. Така двамата с Нийл Яни ще стартират от шеста позиция.

В LMP2 Алекс Лин записа най-добра обиколка зад волана на Мейнър с номер 44. Заедно със своите партньори той успяха да победи с 0,157 секунди триото на Сигнатек Алпин с номер 36. От трета позиция ще стартира Лиже с номер 30 на Том Бломквист и Шон Желаел, които изостават със само 0,016 секунди.

Форд отново показаха доста сериозно квалификационно темпо, като колите им с номер 67 (Хари Тинкел и Анди Приол) и 66 (Щефан Мюке и Оливие Пла) окупираха челото. От трета позиция в Шанхай ще потегли Астън Мартин с номер 95 на Марко Соренсен и Ник Тим.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.