27.05.2024

Прогноза: Мазепин ще изкара 5 състезания в Haas

Новият пилот на Haas във Формула 1 – Никита Мазепин, вече стартира кариерата си в световния шампионат със скандал, който наложи остра намеса от страна на тима. Но едва ли е останал фен на Формула 1, който да не е научил за пиянската случка с опипването на гърдите на манекенката. Но в случая не става въпрос за това.

Мазепин влиза във Формула 1 с имидж на платен пилот, т.е той (по-точно баща му) си плаща, за да кара за отбора на Джийн Хаас и Гюнтер Щайнер. Което, естествено, се отразява и на отношението и очакванията към руснака. А и той така и не успя да убеди специалистите, че е най-яркият талант, който заслужава място във Формула 1.

Нещо повече, агресивният стил на пилотиране беше една от отличителните черти на Мазепин в по-малките формули, включително и във Формула 2. В последния етап от сезона във Формула 2 за 2020 г. Мазепин загуби един подиум, след като срещу него започнаха четири разследвания за опасно пилотиране и по две от тях той получи наказания.

Холандският журналист Джак Плой смята, че стилът на пилотиране на Никита няма да се промени и това ще му донесе само проблеми във Формула 1.

„За пет състезания Мазепин ще събере толкова наказателни точки, че ще го отстранят за три старта. Той е просто безумец”, това е мнението на Плой.

За да пропусне пилот от Формула 1 състезание, то той трябва да събере 12 наказателни точки в рамките на 12 месеца.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.