23.07.2024

Промоутърът: Ще има рали „Монца”!

Промоутърът на световния рали шампионат заяви, че подготовката за рали „Монца” върви по план, ако това е възможно да се използва за кратките срокове, в които се организира ралито. Реакцията идва в отговор на поредицата спекулации, че заради втората вълна на коронавируса в Милано и областта е възможно финалният кръг от сезон 2020 в WRC да бъде анулиран.

От промоутъра на WRC уточняват, че заповедта на министър-председателя на Италия, свързана с ограничителните мерки в борбата срещу COVID-19, и която ще действа до 3 декември, позволява провеждането на професионални състезания, но без публика.

„Организацията на рали „Монца” отговаря напълно на изискванията в тази заповед”, се казва в съобщението на промоутъра.

Във вторник представители на промоутъра и италианската моторспорт федерация (ACI) инспектираха подготовката на състезанието и етапите, а днес беше публикуван и протоколът за ограничаване на разпространението на коронавируса в дните на състезанието.

Началото се поставя в държавата, от която идват представителите на екипите или журналистите, като преди да тръгнат те трябва да спазват изискванията на страната, от която идват и трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен преди 72 или 96 часа.

Следващият тест е при получаване на акредитацията за журналистите и при влизането в сервизната зона на механиците и инженерите от 27 ноември до 2 декември.

От началото на ралито влизането на пистата и в сервизната зона, както и в пресцентъра и другите помещения, свързани със състезанието ще става само след мерене на температурата. Ако тя се окаже над 37,5 градуса следва изолация.

Организаторът на рали „Монца” работи с две лаборатории, които ще правят тестовете за коронавирус в дните преди и по време на състезанието: Synlab и Santagostino.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.