26.05.2024

Първи времена и проблеми за Фетел

Себастиан Фетел взе първите две тренировки в Бахрейн

Себастиан Фетел с Ferrari беше най-бърз в петъчните свободни тренировки за Гран при на Бахрейн, трети кръг от световния шампионат във Формула 1. Германецът оглави класирането във втората сесия с 1.31,310 минути, въпреки че имаше проблеми със спирачките във втората половина на обиколката със супер меките гуми. След това Себ получи повреда малко преди да стигне в бокса, но маршалите избутаха изгасналата му кола до началото на алеята пред пита и след 10 минути механиците на Скудерията го върнаха на трасето.

Люис Хамилтън остана на 0,284 секунди от Фетел във втората сесия и призна, че при симулациите на състезателно темпо – при по-дълги серии от обиколки Ferrari има предимство, което обаче не е много голямо – около 0,2 секунди на обиколка.

Британецът призна, че не е записал квалификационна обиколка вчера, тъй като и двата му опита бяха провалени от трафик.

Втори във втората сесия вчера остана Валтери Ботас с другата кола на Mercedes, а трети – Дениъл Рикардо с Red Bull. И двамата бяха много близо до времето на Фетел – Ботас остана на 0,041 секунди от германеца, а Рикардо – на 0,066 секунди.

Другият пилот на Ferrari Кими Райконен получи сериозна повреда в първата тренировка, като от бокса обясниха, че проблемите са свързани с прегряване на двигателя и се наложи смяната му, а италианските механици имаха нужда от три часа, за да оправят колата му.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.