20.04.2024

Рали Германия е на пауза

Германският канцлер Ангела Меркел разочарова рали феновете миналата седмица като обяви, че забраната за масови публични прояви остава в сила до края на октомври. Това означава, че провеждането на тазгодишното издание на рали „Германия” вече е под сериозен въпрос.

Световният рали шампионат пострада тежко от коронавируса, в началото на сезона се проведоха три състезания, след това от март насам паднаха няколко старта и не се знае кога точно ще бъде подновен сезон 2020, като надеждите са това да стане в края на септември в Турция.

Днес организаторът на рали „Германия” – ADAC, публикува официалната си позиция, като съобщи, че засега няма планове да отлага или отменя състезанието, планирано за 15-17 октомври. От организацията допълниха, че в момента проучват и разработват мерки, които ще позволят достъпа на фенове по отсечките при спазването на ограничителни мерки, които да не позволят разпространение на вируса.

В момента ФИА, промоутърът на WRC и отборите умуват как да подредят календар за остатъка от сезон 2020 в световния шампионат, като срокът за обявяването му беше изместен за края на този месец.

В същото време спасяването на сезона може да се окаже много по-лесно от очакваното, макар и само на територията на Стария континент, като се има предвид желанието на няколко големи ралита от европейския шампионат, които искат да влязат в WRC за този сезон: „Естония”, „Лиепая”, „Ипр”, „Вале” и т.н.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.