21.05.2024

Рали „Ипр” ще е в средата на август

Дебютът на рали „Ипр” в световния рали шампионат трябва да се състои през август тази година, като ФИА и промоутърът вече определиха и датите на състезанието – 13-15 август.

Белгийската асфалтова класика беше включена в календара на WRC и миналата година, като част от състезанията, заместили отменените заради коронавирус пандемията, но състезанието не се проведе заради затягането на ограничителните мерки в страната.

Белгия ще стане 35-ата държава, приела старт от WRC, а организаторите планират пълноценно 3-дневно състезание, чиято сервизна зона ще е на живописния пазар Грьоте в Ипр.

„За нас тези дати са страхотни, тъй като за много хора това време през август позволява взимането на дълъг уикенд и освен това учениците са във ваканция – обясни Ян Хюг от промоутъра на състезанието Club Superstage. – Освен това, тези дати са идеални и за пистата „Спа”, където две седмици по-късно ще е състезанието от Формула 1.”

Предполага се, че плановете на организаторите и за тази година включват използването на легендарното трасе в Ардените, включително и раликрос трасето там, каквито бяха намеренията им миналата година.

Местната туристическа асоциация потвърди, че за миналата година хотелите и местата за настаняване за били „затрупани” от резервации, въпреки че ралито трябваше да се проведе през ноември, а сега за летните дати интересът на феновете се очаква да е още по-голям.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.