18.04.2024

Рали „Мексико“ с нов етап, използван във филм за Джеймс Бонд

Тазгодишното издание на рали „Мексико” ще използва нов, изцяло асфалтов етап, който ще се проведе на Площада на Конституцията в Мексико Сити, който местните наричат „Зокало“. Мястото е изключително популярно, след като се появи в последния филм за приключенията на английския агент Джеймс Бонд.

Организаторите на рали „Мексико” планират от много време преместването на част от надпреварата в столицата Мексико Сити, която се намира на 400 километра от центъра на ралито. Директорът на състезанието Патрик Субервиле, присъства през миналия уикенд на рали „Монте Карло” и получи пълна подкрепа от страна на отборите относно новата идея на неговия екип.

„Всички много се вълнуват – коментира Субервиле. – За нас това е голяма промяна. Преместването на рали „Мексико” в Мексико Сити ще направи спорта още по-популярен, така ще достигнем до много нови фенове.“

Мястото, с което разполагат организаторите на площад „Зокало“ е 57 600 м2, като очакват над 250 000 зрители само на отсечката, която ще се проведе там.

„По подразбиране организацията и логистиката за този етап е доста сложна. Но ние сме разговаряли с ФИА, с промоутъра на WRC и отборите по този въпрос и всички са съгласни – допълва  Патрик Субервиле. – Смятам, че всички виждаме отварящата ни се възможност, особено след като площадът стана световноизвестен благодарение на „Спектър” – последния филм за Джеймс Бонд.”

Шейкдаунът на рали „Мексико” ще се проведе в сряда следобед, а в четвъртък сутрин автомобилите ще бъдат превозени до Мексико Сити, за да стартират в първия етап от състезанието в 18:30 ч. местно време. Още същата вечер екипажите ще бъдат превозени обратно до щаба на ралито в Леон с два чартърни самолета, докато колите отново ще бъдат транспортирани с камиони.

Мексиканския кръг в WRC винаги се е отличавал с нестандартни решения, като през миналата година организаторите включиха в надпреварата 80-километров скоростен етап.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.