16.06.2024

Рали „Португалия” ще е с публика

Световният рали шампионат става първата глобална надпревара, която ще допусне зрители до състезанията. Предстоящото рали „Португалия”, 4-и кръг от WRC за сезон 2021 ще се проведе с публика, обявиха организаторите му. Състезанието е от 20 до 23 май, като етапите са разположени близо до Порто.

Провеждането на едно от най-големите моторспорт събития в Португалия със зрители по етапите стана възможно, след като местното здравно министерство започна да разхлабва мерките срещу разпространението на коронавируса, особено когато става въпрос за дейности на открито.

От началото на сезон 2021 две от ралитата – „Монте Карло” и „Арктик Финландия” – бяха забранени за публика, третото – „Хърватия” – също, но се получи така, че по отсечките се събраха десетки хиляди фенове. Организаторите на ралито първо обявиха, че достъпът на публика е забранен и няма да се продават билети за ралито, но след това неофициално признаха, че всеки може да гледа, където иска, стига да не се събират повече от 25 човека на едно място. В Хърватия антиковид мерките не са толкова строги и това позволи на феновете да заобиколят ограниченията, които полицията не прилагаше особено придирчиво.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.