12.06.2024

Рованпера отпадна в първата отсечка

Лидерът в световния шампионат Кале Рованпера катастрофира и отпадна в първата отсечка на рали „Хърватия”. 20-годишният финландец записа първо време на първата междинна контрола, но малко след това излетя от пътя, на около 5 километра след старта в отсечката Руде – Плешивица, която е най-късата в цялото състезание.

Снимки: Бора Коктенер

Кале и навигаторът му Йоне Халтунен са невредими, но пораженията по колата им показват, че първият ден на рали „Хърватия” приключи за тях.

Тиери Нювил (Hyundai) оглави класирането с първо време в етапа. Белгиецът поясни, че е намалил на мястото на инцидента на Рованпера. Въпреки това Тиери спечели отсечката с аванс от 2,1 секунди пред съотборника си Ойт Танак. Отпадането на Кале означава, че до края на деня първи по отсечките ще стартира Нювил.

За първите минавания на етапите Нювил стартира с две меки и две твърди гуми, а Танак заложи на четири твърди слика. След финала на първата отсечка Ойт се оплака, че колата е била „като на лед”.

Трети в първата отсечка завърши Елфин Еванс с Toyota. Той също се оплака от липсата на сцепление, финиширайки етапа на 2,8 секунди от Нювил.

В програмата на първия ден на рали „Хърватия” днес влизат 8 отсечки – 4 етапа, които се карат по два пъти.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Нювил взе първия ден в Хърватия – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.