12.06.2024

Роси се оплака, че страда от параноя

42-годишният Валентино Роси призна, че се притеснява какво го очаква в живота след края на професионалната му кариера в MotoGP. Това лято легендарният италианец обяви, че ще слезе от мотора след края на сезон 2021, а до този момент остават едва три състезания, като последното ще е във Валенсия на 14 ноември.

Роси призна пред DARZ, че колкото е по-близо последното му състезание, толкова повече той се притеснява, тъй като не знае какво ще прави след края на кариерата му на пилот.

„Изпитвам някаква форма на параноя преди финала на сезона във Валенсия – призна Роси. – Не съм готов за това. Когато в Австрия обявих, че ще сложа край на кариерата си, това ми се виждаше като нещо далечно. Но във Валенсия ще ми е трудно да приема, че целият ми живот ще се промени. Това е сложен, но красив момент. От 15 години редовно ме питат кога ще сложа край на кариерата си, но досега този въпрос изобщо не ме вълнуваше.”

Роси си припомни, че докато е бил на върха в MotoGP е имало сериозни разговори той да премине в състезанията с автомобили или дори направо във Формула 1.

„През 2006 година въпросът да се пробвам при автомобилите стоеше напълно сериозно пред мен, но тогава разбрах, че искам да остана в MotoGP толкова дълго, колкото мога – допълни Доктора. – От онзи момент насам нито веднъж не съм съжалил за това решение.”

Роси прави тестове с болид на Ferrari от Формула 1, стартира в редица ралита, включително и такива от световния рали шампионат и до днес е пилотът с най-много победи в рали-шоуто „Монца”, което в последните две години беше превърнато в пълноценно рали и е финал на сезона в WRC.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Валентино Роси: "Изпитвам някаква форма на параноя"

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.