21.06.2024

Ръсел: Обещаха ми, че няма да съм №2

Джордж Ръсел е получил уверение от шефовете на Mercedes, че двамата с Люис Хамилтън ще са с равен статут за сезон 2022, когато британецът ще смени Валтери Ботас.

Ръсел обаче веднага направи уточнението, че не търси „смущения” в баланса на силите на тима за следващия сезон.

Ботас се справи отлично като втори пилот в Mercedes в последните 4 години, като Хамилтън взе 4 титли при пилотите, а тимът – също 4 поредни титли при конструкторите. Но през 2016-а Нико Розберг успя да взриви „хармонията” в Mercedes в битката за титлата с Хамилтън, а три дни, след като стана шампион обяви, че слага край на кариерата си.

„В Mercedes вече имат опит с нарушаването на динамиката в тима и пределно ясно ми обясниха, че не искат това да се повтаря. Аз също не го искам – заяви на „Монца” Ръсел. – Мисля, че е важно съотборниците да работят заедно, да дърпат тима напред… За догодина с новите правила няма гаранции кой ще разполага с най-бързия автомобил, така че ще дърпаме заедно напред. Двамата с Люис сме на различни етапи от кариерите ни, това също помага.”

„Определено стартирам в Mercedes с равен статут (на Люис) и това ясно ми беше казано – допълни Ръсел. – Мисля, че в това отношение политиката на Mercedes винаги е била ясна, тимът винаги е давал на двамата си пилоти най-добрите възможности. Вярвам в себе си, имам големи амбиции, но знам, че ще е много трудно.”

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Ръсел: Обещаха ми, че няма да съм №2

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.