23.06.2024

Сезон 2018 в World RX ще е все по-силен от всякога

Сезон 2018 в световния рали крос шампионат започва да придобива все по-завършен вид, след като абсолютно всички отбори взеха участие на предварителните предсезонни тестове на най-новото трасе на пистата „Силвърстоун“.

Нашите изводи от изминалия уикенд са, че конкуренцията ще е много жестока. Четирима пилоти се събраха в рамките на половин секунда след сериозен брой навъртени обиколки от всички топ имена в шампионата.

„Ще бъде изключително трудно през този сезон, конкуренцията е невероятно силна – заяви световният рали крос шампион Йохан Кристоферсон. – В World RX всичко е в малките разлики, но ние работихме здраво, за да се подготвим и съм убеден, че нашите съперници са направили същото.“

Кристоферсон ще трябва да защитава титлата си срещу Матиас Екстрьом и Петер Солберг, които са сред най-големите фаворити и през този сезон, като няма как да пропуснем и Себастиен Льоб, който е гладен за победи. Сезон 2018 се очаква да се превърне в годината, в която Андреас Бакеруд, който ще седне зад волана на Ауди, и Тими Хансен ще блеснат с пълна сила.

„Що се отнася до силата и таланта на пилотите, тазгодишният сезон е невероятен – разясни Пол Беламу, директор на промоутъра на световния шампионат. – Абсолютно всички се състезават на високо ниво и абсолютно всеки има шанса да достига до финалите и да печели състезания. Нито един от пилотите не може да си позволи да отпусне гарда с толкова интензивна и сериозна конкуренция.“

Едно от новите попъления е Рено Клио RX

През тази година в шампионата влизат две нови надпревари на пистата Силвърстоун във Великобритания и пистата на „Америките“ в САЩ превръщайки петия сезон в световния рали крос шампионат все по-популярно събитие.

Първата надпревара е в Барселона на 14-ти Април.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.