15.06.2024

Солберг-младши по спешност сменя навигатора

Оливер Солберг по спешност сменя навигатора си за рали „Арктик Финландия” този уикенд, след като Аарън Джонстън даде положителна проба за коронавирус. Така в първото си рали с Hyundai i20 WRC Оливер ще кара със Себ Маршал, който ще смени на дясната седалка северноирландеца.

Солберг-младши и всички останали от екипа на 2C Competition дадоха отрицателни тестове и получиха разрешение да участват в ралито с център Рованиеми.

Маршал има опит i20 WRC, тъй като беше навигатор на Хейдън Падън, а за последно Себ кара с новозеландеца в рали „Австралия” през 2018 година, когато двамата завършиха на второ място.

„Целта ми този уикенд ще е да натрупам опит – обясни Оливер. – Разбира се, исках да карам с Аарън, но пандемията променя много неща. Съжалявам за него и съм благодарен на Себ, който реагира бързо и долетя тук, за да се състезава с мен.

Миналата седмица Оливер направи първия си тест с i20 WRC, а синът на световния шампион за 2003 година Петер Солберг подписа преди началото на този сезон 2-годишен договор с Hyundai, като през 2021 година акцентът в програмата му ще е да кара в WRC2.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.