23.07.2024

Сордо получи третата кола на Hyundai за рали „Монца”

Ден преди затварянето на заявките за рали „Монца” шефът на Hyundai Андреа Адамо реши, че третата кола на тима в това състезание ще е за Дани Сордо. Испанецът беше предпочетен пред Крейг Брийн, а надеждите на Адамо са, че опитният Сордо ще помогне на Hyundai да спечели за втора поредна година световната титла при конструкторите.

Сезон 2020 в WRC се сви драстично и ще включва 7 ралита, като досега Hyundai и Toyota имат по 3 победи, а корейската марка води в класирането със 7 точки аванс пред тима на Томи Макинен.

Освен това, Сордо ще трябва да помага и на съотборниците си, които все още имат надежди за световната титла при пилотите. Тиери Нювил е на 24 точки от лидера в класирането Елфин Еванс, а настоящият световен шампион Ойт Танак е на 28 от уелсеца. Шансовете и на двамата не са особено големи, но на финала на рали „Монца” един пилот може да спечели 30 точки – победа и първо място в пауър стейджа, така че битката ще е до последно. Все пак, Нювил и Танак имат нужда от перфектно състезание и много лош късмет за Еванс и Себастиен Ожие, който е втори в класирането.

2C Competition ще участва с Hyundai i20 Coupe WRC в рали „Монца”, като зад волана ще е Оле Кристиан Вийби, който през март завърши 10-и в рали „Мексико” с i20 R5. В предишните стартове с тази кола се състезава Пиер-Луи Лубе.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.