12.06.2024

Сунинен стартира с Yaris WRC във Финландия?

Теему Сунинен успя да изненада рали света със съобщението си от вчера, че се разделя с M-Sport, като решението влиза в сила веднага и финландецът повече няма да кара за тима на Малкълм Уилсън.

Сунинен работи с M-Sport от 2017 година. През 2019 и 2020-а беше основен заводски пилот на отбора и за този период записа три подиума. За последно в Белгия тим шефът Ричард Милнър коментира, че Сунинен участва в състезанието, макар и с Fiesta Rally2, защото е част от плановете на M-Sport за догодина, но това явно се е променило. Вчера отново Милнър потвърди, че Теему вече не влиза в плановете на британския тим.

Броени часове след съобщението на Сунинен се появи информация, че Теему може би вече разполага с по-добра алтернатива от това да се бори за място зад волана на Fiesta WRC до края на сезона. В M-Sport единственият пилот с пълна програма тази година е Гас Грийнсмит, а Сунинен и Адриен Фурмо си деляха втората Fiesta WRC в хода на сезона.

Според различни източници във Финландия Toyota ще участва с пет коли в рали „Финландия” (1-3 октомври) и петата Yaris WRC ще е точно за Сунинен. Това обаче все още не е потвърдено от тима, като се предполага, че ще се случи доста преди публикуването на списъка със заявки за състезанието.

Последният задочен спор между Сунинен и Фурмо беше за това кой да кара втората Fiesta WRC във Финландия. Французинът заяви пред медиите, че иска да стартира там с тази кола, за да трупа опит за следващия сезон, като е почти сигурно, че той ще остане в отбора и за 2022 година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.