15.06.2024

Сунинен също отива в WRC2?

Кой ще кара догодина за M-Sport в WRC остава като че ли последният голям въпрос без отговор преди началото на новия сезон. Тимът е заявил два WRC автомобила за рали „Монте Карло”, но екипажите ще бъдат потвърдени по-късно.

Един от претендентите за титулярно място в тима е Теему Сунинен, който вече има зад гърба си три пълни сезона с Fiesta WRC и тази година донесе единственият подиум на M-Sport – 3-о място в Мексико.

Подобно на съотборника си Есапека Лапи, Сунинен потвърди по време на рали „Монца” в началото на декември, че ще му е много трудно да остане като заводски пилот в световния шампионат. А и в момента M-Sport има нужда от свежи пари, които биха дошли с пилоти, които са готови да допълнят бюджета на тима. Като Гас Грийнсмит и Адриен Формо – британецът има подкрепата на петролна компания, а французинът – на френската моторспорт федерация.

Сунинен е готов да направи крачка назад през 2021 г. и да кара в WRC2, което определено ще се отрази отлични на конкуренцията в тази категория с оглед на пилотите, които се събират в нея за новия сезон.

„За мен е най-важно да продължа да се състезавам – заяви Сунинен пред Rallit.fi. – Има вариант за карам в WRC2 догодина. Новите WRC автомобили за сезон 2022, които ще са с хибридно задвижване ще са по-близки като възможности до Rally2 колите, така че това не е лош вариант. Възможно е да сформираме и смесена програма – някои макадамови ралита с WRC автомобил, другите – в WRC2. За нас приоритетът си остава WRC, но ще използваме възможностите, които имаме”.

Почти сигурно Теему Сунинен ще продължи да кара с опитния навигатор Ярмо Лехтинен, с когото резултатите му сериозно се подобриха, откакто двамата работят заедно.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.