23.06.2024

Сунинен с 8 или 9 старта в WRC

Теему Сунинен не беше особено доволен от представянето си в рали „Арктик Финландия”, където се оказа, че неговата Fiesta WRC няма достатъчно мощност да се бори с колите на другите заводски пилоти. Финландецът завърши 8-и и в хода на състезанието не успя да защити доброто си класиране, постигнато в първия ден на ралито.

Но веднага след финала Теему обяви добри новини за програмата му за сезон 2021 в световния рали шампионат, като това стана в предаването на бившия рали пилот Кристиан Солберг. Сунинен потвърди, че през тази година ще кара повече ралита от първоначално предвидените за него в WRC, но все още не е потвърдено, че всичките му ралита ще са с WRC автомобил.

„Първо програмата ми включваше 6 ралита в WRC – обясни Сунинен, за когото M-Sport обяви, че ще дели втората Fiesta WRC на тима този сезон. – Но след финала в Рованиеми стана ясно, че програмата ми се увеличава на 8 или 9 ралита. Това са добри новини, естествено, това не е пълен сезон, но с оглед на това отражението на коронавируса и рисковете пред отделните състезания, аз съм доволен.”

Следващият кръг от WRC е дебютът на рали „Хърватия”, което първоначално не беше в програмата на Сунинен. M-Sport вече потвърди, че там втората кола ще е за Адриен Фурмо, който в края на февруари официално получи подкрепата на Red Bull. Но пък Сунинен може да стартира в Rally2 и най-вероятно ще стане така.

„Всъщност, след финала на рали „Арктик Финландия” шефовете на тима Малкълм Уилсън и Ричард Милнър ми предложиха да стартирам в Хърватия – потвърди Сунинен. – Проблемът е, че нямаме бюджет за там. Но пък има време да измислим нещо.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.