15.06.2024

Танак задава темпото в Уелс

От Танак зададе темпото по време на днешният шейкдаун в Уелс. Пилотът на DMACK записа най-добро време от 1:59.7 минути на 3.32 километровият етап още в първото си излиза на трасето.

Неговото време с около секунда по-добро от това на Крис Мийк, докато Крейг Брийн записа трето време изоставяйки с една десета от секундата зад своят съотборник.

„Всичко работеше добре за което съм доста доволен – обясни От Танак, който вероятно ще се върне в M-Sport през сезон 2017. Харесвам макадамът, но калта прави условията малко по-сложни.

„Винаги съм харесвал предизвикателството на уелските етапи.“

Въпреки че, днешните условия бяха сравнително типични за това състезание, в прогнозата за предстоящите дни факторът дъжд липсва.

„Смятам че, уикендът ще бъде интересен особено с изсъхващите условия – допълва Танак. Ще бъде интересно да видим, как ще се справим.“

Прясно коронованият световен шампион Себастиан Ожие постигна четвърто време зад волана на своят верен Фолксваген Поло R WRC.

Челната десетка се затваря от Хейдън Падън, Андреас Микелсен, Яри-Мати Латвала,Валери Гробан, Дани Сордо и Тиери Ньовил.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.