21.05.2024

Тестове на сняг за Toyota и Hyundai

Двата големи заводски отбора в световния рали шампионат – Toyota и Hyundai, се готвят усилено за рали „Арктик Финландия”, втори кръг от сезон 2021 в WRC. Все още се чака графикът на тестовете на M-Sport, но както стана и преди „Монте Карло” ограниченият бюджет на отбора най-вероятно ще позволи изпитания в началото на седмицата на ралито или в края на предишната.

Пилотите на Toyota караха 4 дни в централна Финландия, като в изпитанията участваха Елфин Еванс, който даде старт на изпитанията, а след него по един тестваха и Кале Рованпера, Такамото Кацута и Себастиен Ожие.

Новият шеф на Toyota Яри-Мати Латвала избра етапи, които са по-близо до базата на тима, отколкото до Рованиеми.

За разлика от Андреа Адамо, който заложи на отсечки около центъра на ралито Рованиеми, който е на 600 километра северно от Юваскила.

В събота кара Ойт Танак, а вчера Оливер Солберг, който ще дебютира с Hyundai i20 WRC на 2C Competition във финландското рали. Все още се чака графикът за тестовете на другите пилоти с коли на корейския бранд: Тиери Нювил, Крейг Брийн и Пиер-Луи Лубе. Hyundai ще участва с пет i20 WRC в това рали, като две от колите са на 2C Competition – тези на Солберг и Лубе.   

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.