21.05.2024

Тим Агури ще прекрати участието си във Формула Е на предстоящия кръг в Лондон

Отборът на Агури във Формула Е потвърди че, предстоящия уикенд в Лондон ще бъде тяхното последно участие в шампионата. Лицензът на англо-японския отбор е купен от китайската фирма Chinese Media Capital, които ще заемат тяхното място.

Очаква се новия отбор да разполага с клиентския електромотор на Рено в следващия сезон, като част от бранд сделка, която ще върне дъщерния на Рено автомобилен производител Нисан в сериите.

Настоящия шеф на отбора на Агури – Марк Престън, се очаква да бъде ключова фигура при създаването на новия отбор. „ Мога с гордост да заявя, че отбор Агури е един истински пионер в развитието на електромобилите“, заявява Престън.

„ Докато това е последната глава за отборът на Агури в историята на шампионата, от друга страна това е повратна точка за изцяло нова ера с продажбата на отбора на нов инвеститор“, допълни той.

Пилотът на Агури Ма Кинг Хуа, е напълно вероятно да запази своето място в новия отбор, докато съдбата на неговия съотборник не е толкова ясно. Има вероятността Антони Феликс да Коста да премине към отборът на Андрети, като част от побратимяването на отбора с BMW.

Снимка: Team Aguri ePrix

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.