14.07.2024

Титлата при отборите се решава в Аржентина

В последния кръг от световния рали крос шампиона ще бъдем свидетели на поредната епична битка между отбори, борещи се за титлата. Само 17 точки разделят EKS и Пежо-Хансен, затова всичко ще се реши през този уикенд в Аржентина, където първият отбор има шанса да спечели 56 точки.

В класирането при пилотите Матиас Екстрьом е вече шампион за 2016, след като успя да събере достатъчно точки в предпоследния кръг в Германия.

Въпреки това, битката за второ и трето място също ще се решава в Аржентина. Петер Солберг, Андреас Бакеруд и Йохан Кристоферсон имат минимална разлика и реални шансове да вземат втората позиция в шампионата.

„Ние все още имаме възможността да вземем титлата при отборите – обяснява Себастиен Льоб, който кара за отборът на Пежо-Хансен. – Няма да е лесно, но вече няколко пъти видях, че в този шампионат може да се случи всичко. Ние ще се борим до самия край!“

Съотборникът на Льоб, Тими Хансен обясни, че в последната битка представянето на автомобилите ще е решаващо.

„Спецификацията на Пежо 208 RX за 2016 е доста по-бърза от тази през 2015. Затова се надявам за топ резултати и да вземем титлата за втора поредна година“, заяви Тими Хансен.

Заедно с редовните участници, трети пореден старт в световния рали крос ще стартира пилотът от DTM Тимо Шайдер, който ще кара Seat Ibiza, негов съотборник ще е Рене Мюних, а Рейнис Нитис ще се появи за трети път зад волана на Форд Фиеста подготвена от Олсбергс. Ник Джоунс ще дебютира с Мини Купър RX за отбора на JRM Рейсинг.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.