23.06.2024

Тойота искат да „уловят” Ожие и Латвала

Веднага, след като стана ясно, че Volkswagen напуска световния рали шампионат, един от най-големите въпроси е за кого ще карат бъдещите им бивши пилоти.

Томи Макинен се опитва да убеди Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала да се присъединят към програмата на Toyota във WRC. Целта на легендата е да привлече към своят проект елитни пилоти, който заедно с Юхо Ханинен да вземат участие през предстоящият сезон.

Въпреки че, Фолксваген напускат спорта, те са решили да стартират клиентска програма като ще разработят R5 шаси на базата на Поло. С оглед на това от немския производител са заявили, че техните пилоти могат да продължат да работят за тях до края на срока на договорите си, като подпомагат новия проект, който се очаква да види бял свят през 2018.

„Преди време заявих, че ако излезе такава възможност, ще се боря за да привлека пилоти от най-висок ранг. – заявява Томи Макинен пред финландската телевизия MTV. – В момента ние поддържаме контакт с тях. Двамата (Ожие и Латвала) са най-бързите пилоти на света и трябва да се случи някаква чудо, за да не се заинтересуват от моето предложение.”

Според пилота на Хюндай Дани Сордо, ако някой има шанс да се присъедини към Тойота, то това е Латвала. Причината която изтъква испанецът е, че централата на отбора е във Финландия и голяма част от членовете на тима също са финландци.

Сордо разкрива, че вижда Ожие по-скоро в Ситроен, поради почти същите причини, както и че благодарение на френската марка Себ влезе в световния рали шампионат.

Също така, от Тойота се опитват да привлекат и инжерени кадри от програмата на Фолксваген, въпреки че немците са заявили че, няма да има съкращения във Volkswagen Motorsport.

Всички тези въпросителни ще отпаднат на 13 декември в Хелзинки на официалното представяне на отбора, воден от Томи Макинен.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.