15.06.2024

Траур отложи ралито на Калин Бенчев

Смъртта на шейх Хамдан бин Башид ал Мактум отложи старта на пустинното рали „UAQ 4х4”, в което трябваше да дебютира бившият рали и рали-спринт шампион на България Калин Бенчев. Шейх Ал Мактум е брат на емира на Дубай и до смъртта си заемаше поста финансов и индустриален министър в държавата. Малко след смъртта му организаторите на ралито Emirates Motorsport Club решиха да отложат началото на състезанието с една седмица, за 2 април.

„Позицията на организатора претърпя известна еволюция в рамките на един ден, като първоначално се смяташе, че ралито няма да се отлага – заяви Калин Бенчев от Дубай. – Огромно разочарование, но трябва да уважим  скръбта на хората тук и траурът, който беше обявен.

„Не искам да навлизам в подробности за това какво и колко струва подготовката на един пилот за голямо международно състезание, но ме е яд, че имахме огромен хъс да се представим добре, без значение на усилията, които бяха необходими, за да стигнем дотук.

„Утешителното е, че колата ни за ралито е готова и ни чакаше, за да правим тестове. Нещо напълно ново за мен – само пясък, дюни и пасажи, които позволяват по-висока скорост, интересни траектории и прецизно позициониране на автомобила в трудните места.

„Много благодаря за подкрепата, която получих в последните няколко дни, следващият път няма да ви разочаровам.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.