21.06.2024

Уебър: На Макс му трябва идеален сезон за титлата

Макс Верстапен има реален шанс да спечели световната титла във Формула 1 тази година, но за да стане това, той трябва да направи идеален сезон. Това е мнението на бившия пилот във Формула 1 Марк Уебър.

„Всички искат Макс да може да се бори този сезон с Люис за титлата – обясни Марк, който сега работи като тв анализатор. – Ще е страхотно, ако в крайна сметка съдбата на титлата се реши в последните 2-3 състезания за годината.

„Сезон 2021 във Формула 1 ще е дълъг. Наясно сме, че в Mercedes разполагат с отлична система за задвижване, която както и досега е еталонът, по който сравняват другите, дори и вече шампионите да нямат на своя страна преимуществото на най-голямата мощност. Но също така е и факт, че техните съперници имат слаби места.

„Проблем за Honda може да се окажат ограниченията за използване на само три задвижващи системи от всеки пилот за целия сезон. Възможни са отпадания по технически причини, така че Макс трябва да проведе идеален сезон, за да победи Люис. И тук става дума само за автомобила и задвижващата система, излишно е да казвам, че трябва да е безгрешен и в пилотирането на пистата.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.